Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
ŞAVŞATLI KADINLAR , DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Şavşat Dernekleri Federasyonu Kadın Komisyonunun organize ettiği Ve Şavatlı Kadınlarının düzelenlemiş olduğu  8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Dayanışma ve anma günü Şavşat Derneğinde  Kadınlarımızın  yoğun ilgiyle yapıldı.
Şavşatlı kadınlar  bir kez daha ; her geçen gün artan kadın cinayetlerine , istismara , taciz ve tecavüzlere, çocuk gelinlerin sayısının artmasına ve çocuk istismarlarına  karşı “ DUR “ dediler . Eşit ücret , eşit iş imkanı ,  ve insanca yaşamak için taleplerini dile getirerek kadınlarda artan işsizlik oranına dikkat çekerek kadınların bilinçli bir şekilde yönetim kadrolarından uzaklaştırıldığını ifade ettiler .,
“KADIN DURURSA , HAYAT DURUR  “ uyarısında bulundular .
Sunuculuğunu Nuray KÜÇÜKALTUN “un yaptığı etkinlikte , Evrensel gazetesi yazı işleri müdürü Şengül KARADAĞ, 8 Mart Dünya emekçi kadınları gününün nasıl ortaya çıktığını anlatarak  günümüz kadınlarının sorunlarına değindi. Sokakta gittikçe artan erkek şiddetine ve kadın cinayetlerine dikkat çekerek,
Organizasyondaki kadınların yaptığı yöresel ikramlarla biraz olsun memleket özlemi giderildi .
Özlem ALTUN kendisinin  yazmış olduğu  şiirle kadın duyarlılığını anlatması beğeni topladı.
Muhteşem sesi ve yorumuyla ses sanatçısı Latife GEÇKİN , Neyde Erdal UZUN , bağlamada Yener TOKTAŞ Şavşatlı kadınların yüreklerine ses olarak taht kurdular .
Hakime ALTUNAL- Behram  ALTUNAL çifti şiirleri ve yöresel türküleriyle Şavşatlı kadınlara , bir arada olmanın hem saz hem de söz gücüyle yürek yüreğe unutamayacakları bir gün yaşattılar . Erdal Uzun”nun tulum eşliliğinde tüm kadınların katıldığı Artvin oyunlarıyla çoskulu bir şekilde  etkinliği sürdürdüler .
Yaşasın 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ,
ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ  sözüyle sonlandırdılar .

3.209.80.87