EĞİTİM GELECEKTİR (ŞAVŞATLI ÖĞRENCİLERİMİZE BURS BAŞVURUSU)

Değerli Hemşerilerimiz

‘’Eğitim gelecektir ‘’ sloganıyla yüksek öğretim kurumlarında okuyan Şavşat’lı  çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için  ilk olarak  2017 -2018   yılında otuz üç öğrenciye  burs vererek başladığımız eğitim faaliyetimize ikinci  yıl ise yine sizlerin katkılarıyla otuz beş üçüncü yıl 45 öğrenciye çıkardık.Bu yılda  2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında da kaldığımız yerden  yani  Şavşatlı öğrencilerimize siz değerli hemşerilerimizin katkılarıyla   Burs vermeye  devam ediyoruz. Bizleri bu konuda yalnız bırakmayarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için siz değerli üyelerimizin ve dostlarımızın katkılarını beklemekteyiz.

ŞAVŞAT KÜLTÜR TURİZM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARAMIZ:

Ziraat Bankası , Kartaltepe-Küçükçekmece Şb,

İban  no:  TR 50 0001 0027 1884 0662 7850 01

Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği

Öğrenci bursları hakkında  Başkan Ertan Karagöz  0533 5106164 ,

Başkan Yadımcısı  Savaş Yılmaz 0505 3697854

Başkan Yardımcısı  Metin Kanar, 0 532 228 44 91

bilgi alabilirsiniz:

BURS-BAVURU-FORMU

A- BURS İÇİN ADAYLIK KOŞULLARI
1- Aslen Şavşat’lı olmak,
2- Devam zorunluluğu olan dört yıllık yüksek öğrenim kurumlarına (Açık Öğretim hariç) kaydını yaptırmış; öğrenimi devam edenler
için okul yönetmeliğine göre bir üst sınıfa geçmiş olmak,
3- Ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve geliri itibarıyle yüksek öğrenimi için maddi desteğe gereksinimi olmak,
4- Kazanç getiren herhangi bir işte kısmi, tam gün veya parça başı esasına göre çalışmamak,

B-BAŞVURU ZAMANI VE ŞEKLİ
1- Başvurular 1 Kasım -20 Kasım arasında Başvuru Formuyla Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği’ne ileterilir.
2- Başvuru için gerekli belgeler: Ekinde aşağıdakli belgeler olmayan başvurular dikkate alınmaz;
a) Okula yeni kayıt yaptıranlar için Kayıt Belgesi; ara, son sınıfta öğrenciler için “Öğrenci Durum Belgesi” (Transkript),
b) Lise veya dengi okul mezuniyet belgesi,
c) Ailesi ve kendisiyle ilgili olarak yetkili kurumlardan alınmış gelir durumunu gösterir güncel belge,
d) Nufüs cuzdanı Fotokopisi
e) 1 Adet vesikalık fotoğraf

C- BURS TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
1- Her öğretim yılı başında o yılki burs kontenjanı Yönetim Kurulunca belirlenir.
2- Başvuru süresi bittikten sonra Yönetim Kurulu toplanarak burs taleplerini değerlendirir ve sonuçları adaylara bildirilir.
3- Burs tahsisinde başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.
4- Anılan burslar, öğrenciler için kazanılmış hak değildir.
5- Burslar bir yüksek kurumu ve o kurumun her sınıfı için geçerlidir.

D- BURSUN ÖDENMESİ
1- Burs Miktarı : Burs miktarı, her öğretim yılı başında Yönetim Kurulunca belirlenir.
2- Bursun Ödenme Şekli: Burslar, Dernek Yönetimince belirlenip öğrencilere duyurulan bir banka şubesinde öğrenci tarafından adına açtırılmış bulunan vadesiz hesaba yatırma suretiyle ödenir.
3- Bursların Ödenme Süresi: Burslar; Kasım – Mayıs aylarında  için eşit taksitlerde ödenir.

E- BURSUN KESİLMESİ
1. Normal eğitim süresinde eğitimini tamarnlayarak okulundan mezun olan,
2. Dernek’e sunduğu bilgi, belgelerde her ne sebeple olursa olsun yanıltıcı beyanda bulunduğu belirlenen,
3. Sınıfta kalan, bir üst sınıfa devam alamayan, okulunun yönetmeliğine göre bir üst sınıfa devam hakkını kazandığını gösterir belgeyi (Öğrenci Durum Belgesi-Transkript) 15 Kasım tarihine dek Dernek’e iletmeyen,
4. Ders yılı içinde ücret karşılığı çalıştığı belirlenen,
5. Sağlık nedeniyle okula üç aydan fazla devam edemeyen,
6. Okuldan ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suçtan tutuklanan/mahkum olan öğrencinin bursu kesilir. 3.maddeye göre kesilen bursun yeniden tahsisi için okuldan alınacak ilgili belgenin; 5.Maddeye göre kesilen bursun yeniden verilmesi için tam teşekküllü hastaneden alınacak sağlık raporunun Dernek’e iletilmesi gereklidir.

F. SORUMLULUK
Burs alan her öğrenci bu burs yönetmeliğine uymayı; öğrenimini tamamlayıp ekonomik ve sosyal yönden belli bir düzeye geldiğinde Derneğin maddi ve manevi yönden destekleyerek kendisi gibi gençlerin yetişmesine olanakları ölçüsünde katkıda bulunmak için Dernek’e üye olmayı taahhüt eder.

BURS-BAVURU-FORMU

3.142.197.212