» Şavşat
Şavşat Gölleri
Derneklerimiz

» Şavşat Dernek Başkanın Konuşma Metni

Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Av. Erol BİLİR'in 11.12.2010 günü Şavşatlılar Gecesinde yapacağı (yaptığı) konuşma metni...

Kategori  Kategori : Duyurular
Okunma  Okunma : 7986
Tarih  Tarih : 10 Aralık 2010, 15:55

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sayın Misafirlerimiz,
                  Sevgili Şavşatlılar,
                      Değerli Hemşehrilerimiz,
           Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu dostluk ve dayanışma gecesinde hoş geldiniz, onur verdiniz.

Bu gece şölen var, eğlence var, Şavşat’ı yaşayacağız. Sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi, streslerimizi erteleyeceğiz. Sırf Şavşatlı sanatçılarımızın sahne alacağı, davul zurna, tulum akordeon eşliğinde birlikte eğleneceğiz. Derneğimizin geçmişte düzenlediği en ilginç gecelerden birisi olacak. Hoş vakit geçireceğimizi umudunu taşıyorum.

Değerli hemşerilerim, İstanbul herhangi bir şehir değil. Nüfusu yakın çevremizde bulunan birçok devletin nüfusundan kalabalık, kendi başına bir devlet görünümündedir. Biz Şavşatlılar bu devlet içerisinde dağıldık, savrulduk. Bilhassa Sefaköy ve Şirinevler’de yoğunlaştık. Bunu düşünen bir önceki yönetimimiz değerli iş adamlarımızın da desteğiyle dernek merkezine Sefaköy’de sabit bir mekâna kavuşturdu. Bunu sağlayan geçmiş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlter TURAN’A Sayın Yönetim Kurulu Üyelerine ve destek veren değerli iş adamlarımıza şahsım ve Yönetim Kurulum adına şükranlarımı sunuyorum.

Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatma ve geliştirmeyi amaçlarlar. Üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurarlar. Projeler üretir, hayata geçirme çabası gösterirler.

Dernekçilik zor iştir! Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Görev üstlenenlerin gücü kuvveti ve enerjisi sizlersiniz. Sizler olmadan dernek yaşamaz. İyi ki sizler varsınız.

Derneğimizin kuruluşunda bulunan o tarihten bu yana bu zorluğu üstlenip görev alan başarılı bir şekilde bu güne getiren değerli arkadaşlarımızın bir kısmı aramızda bulunmaktadır. Geçmiş Sayın Yönetim Kurulu başkanlarını sırasıyla ismen alkışlarınıza sunuyorum.

• Prof. Dr. Ömer Kamil DOĞAN
           • Prof. Dr. İlhan AVCI
           • İş A. Esen YAĞCI
           • İş A. Gökhan KOÇAKLI
           • Av. Ferhan ÇELİK
           • İş A. Özcan ÖZTÜRK
           • İş A. İlter TURAN

Bu değerli Yönetim Kurulu Başkanlarıyla Birlikte görev alan yönetim ve denetim kurulu üyelerine, değişmez divan başkanlığı yapan Av. İsmail ÇELİK’E, değerli hizmetlerde bulunan Aran AVŞARER, Nuran DURSUNOĞLU, Av. Arzu MEYDAN AĞI ve Ayla ZERREN hanımefendilere, her zaman yanımızda bulunan, bizlere desteklerini esirgemeyen bize enerji veren çok değerli iş adamlarımıza ve yardım sever hemşerilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Aramızdan erken ayrılan yeri doldurulması zor saygın değerli iş adamlarımızdan kurucu başkanımız Selahattin KAYA’YI da rahmet ve şükranla yâd ederiz.

EKİNLİKLERİMİZ:
           • Futbol Turnuvası  (Şöleni)
           • Folklor Çalışmaları
           • Bilgisayar Kursları
           • Meslek Kuruluşlarının Oluşması
           • Kadın Birliğinin Oluşması
           • İsteklerin Değerlendirilmesi

Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var. Sizler Şavşat’ımıza sahip çıkmayı davet ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesi çabasını göstermeliyiz.
En içten dileklerimle sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.

Afiyet Olsun…

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Paylaş

En Çok Okunan Haberler

Reklam Alanı

ANKET

Site Tasarımız Nasıl Olmuş?

» E-Bülten Aboneliği
İsim Soyisim:
E-Posta:

» Yararlı Sayfalar
Atatürk
Valilik
Belediye
Kaymakamlık
Tc Kimlik No Sorgulama
E- Devlet

» Dost Siteler
Şavşat'lıların Mekanı